Hem arrow Länkar
Båtar & Skepp ( Vikingatid, Medeltid )
Länkar till Föreningar, Grupper, Båtlag som håller på med Vikingatida Råseglare
  Länkar
  Link   Projektet Stor-Erik
Ett historiskt båtbygge som konstrueras och byggs på Sunnanö utanför Torsång. Båtens uppbyggnad baseras på gamla metoder men med moderna hjälpmedel. Här nedan kan du få mer information om projektet och följa byggets framskridande.
  Link   Vikingaskeppet Glad
Skeppet har namnet Glad efter en av asagudarnas hästar. Den första hästen i ordningen efter den åttafotade Sleipner.
  Link   Blanka Skeppslag
Blanka är ett öppet, 10 meter långt, råtacklat medeltidsskepp. Byggd efter fynd från grävningar under riksdagshuset i Stockholm.
  Link   Stiftelsen Mjösen Lange
Vikingskipet har hjemmehavn på Lillehammer og eies av en stiftelse. Det brukes til å utvikle lokale kulturtradisjoner og brukes på festivaler og arrangementer til å formidle kunnskap om klinkbygde trebåter og seiling med råseil.
  Link   Båtlaget Gaia
Båtlaget Gaia er foreningen for oss som er mannskap på Gaia. Vi har også ansvaret for at skipet holdes i seilingsdyktig stand. (Norge)
  Link   Havhingsten fra Glendalough
Läs om Havhingstens resa från Roskilde till Dublin
  Link   Himinglävas Hantverkslag
Vi är en sammanslutning av folk som har ett genuint intresse av att gestalta vikingatida hantverk och leverne. Gruppen är formad runt vikingabåten Himingläva med vilken många av oss genomförde den omskrivna Vittfarne Expeditionen genom Kaukasus 2004
  Link   Skilfingarna - Stefnir
"Sällskapet Skilfingarna -levande järnålder" bildades i mars 1999. Vår målsättning är att "utifrån vetenskaplig forskning och experimentell verksamhet åskådlig- och levandegöra forntiden med tonvikt på järnåldern." Bygget av Stefnir avslutades 2001
  Link   Sällskapet Vikingatida Skepp (SVS)
Vi är en ideell förening i Göteborg som äger tre råsegelbåtar. Vårt syfte är att levandegöra livet till sjöss och att vårda kunskaperna om vikingaskepp.
  Link   Föreningen Medeltidsskeppet Helga Holm
Den ideella föreningen "Medeltidsskeppet Helga Holm" underhåller och seglar Helga Holm, mest i Stockholms skärgård.
  Link   Föreningen Viksbåten - Tälja
Vårdar och seglar Tälja, en kopia av det vikingatida skeppet Vikbåten.