Hem arrow Bygglogg Knarren arrow Bygglogg Knarr Dag 16-21
Nov 18 2008
Bygglogg Knarr Dag 16-21 Utskrift E-post
2008-11-18

Röjning av Byggplatsen Höst/Vinter  2008

Arbetsdag 16 - 17  
Medan nu kölämnet ligger bland vassen för att laka ur sig ämnen påbörjas arbetet med att röja den blivande byggplatsen nere vid stranden. Det var jag, Karin och Karins bror Nicke, som också är medlem i föreningen, som hjälptes åt med jobbet att röja undan båtvrak, träd och sly. Risbränningsbålet brann till långt in på natten, och när arbetet fortsatte på söndagen räckte det att blåsa liv i glöden för att elden åter skulle ta sig. Trädbeståndet bestod mest av björk så det fick bli ved som kördes upp för den branta backen till vedhögen med hjälp av den lilla järnväg som lämpligt nog finns där. Vi lyckades fälla alla träd som skulle bort innan denna helg var slut.
Image
Byggplatsen före röjning.

Image
Byggplatsen efter röjning.

Arbetsdag 18 - 19
Den här helgen fortsatte röjningsarbetet på byggplatsen. De vedklabbar som var kvar från helgen innan kördes upp. Sedan skulle den del av järnvägen som går över byggplatsen demonteras. Det innebar ett hiskeligt grävande i den blöta och leriga gräsmattan för att få upp den delvis nedsjunkna rälsen. Genom att frilägga skarvarna och kapa skarvblecken med vinkelkap kunde rälsdelarna så småningom spettas loss och släpas undan.

Image
Nicke testar minigrävaren.

Arbetsdag 20 - 21
Så var det då dags att hyra en minigrävare. Den röjda marken lutar en hel del vilket skulle åtgärdas genom att gräva ut i ena änden och fylla ut i den andra. På lördag morgon började arbetet. Karins far, Hasse, fick köra grävmaskinen eftersom han har överlägset mest erfarenhet av detta. Både jag, Karin och Nicke prövade på men eftersom maskinen inte är speciellt billig att hyra så blev Hasse det överlägset mest ekonomiska alternativet. Lördagen spenderades åt att flytta schaktmassor medan söndagen, förutom att flytta jord och lermassor, innebar grävning av de hål där betongplintarna, som ska utgöra skeppsbädd, ska gjutas. Tråkigt nog stördes de flesta hålen av stubbar och rötter så mycket tid gick åt för att gräva loss dessa. Helt klara blev vi inte utan det blir mer grävning kommande helg.
 Håkan Altrock

 
< Föregående   Nästa >