Hem arrow Bygglogg Knarren arrow Bygglogg Knarr Dag 22-28
Dec 29 2008
Bygglogg Knarr Dag 22-28 Utskrift E-post
2008-12-29

  Byggplatsen - arbete med Plintar Höst/Vinter  2008

Arbetsdag 22 - 23 

Byggplatsens plinthål är breddfyllda av vatten som rinner ned från berget bredvid. Läget är, som tidigare nämnts, inte optimal pga. av att den är låglänt och lätt blir vattensjuk på vår och höst. Detta motverkar vi genom att gjuta ned plintar på frostfritt djup så att inte eventuell tjäle rubbar läget på skeppet eller mallar när vi kommer så långt. En dränering kommer också läggas ut liksom matta med singel. Mycket jobb således. Denna helg var jag ensam och sysslade med att tömma hålen på vatten och gräva ut dem ordentligt för hand.

Arbetsdag 24 - 26

Jag åkte ned själv och fortsatte gräva plinthål. Ett av dessa hann vi aldrig ta med minigrävmaskinen varför detta handgrävdes, ett tungt jobb i våt lera. På söndagen var Karin med och betong hälldes ned i det ena hålets botten för att utgöra bottenplatta för plinten. Fyra armeringsjärn böjdes till L-form och trycktes ned i betongen så att den långa änden stack rakt upp i det som senare ska bli plinten. Det är blött och regnigt så hålen fylls snabbt med vatten. Jag visste inte om det gick att gjuta betong under vatten om man inte har specialbetong.  Det ska bli spännande att se resultatet nästa helg.

Image

Arbetsdag 27 - 28

Denna helg var jag själv på byggplatsen. Det visade sig att betongen hade brunnit bra under vattnet. Det funkade! Jag göt de resterande sex plintbottnarna, vilket var ett slit utan like i den Västfrontsliknande leran.Håkan Altrock

 
< Föregående   Nästa >