Hem arrow Bygglogg Knarren arrow Bygglogg Knarr Dag 52-53
Sep 26 2010
Bygglogg Knarr Dag 52-53 Utskrift E-post
2010-09-26
Image

Byggdag 52

Åkte återigen upp till Rimbo med motorsåg och timmerjiggen från Logosol. Efter att ha hämtat ut stävmallarna hos Gunilla L tog jag mig ut till träden i tjurhagen.
Det var dags att såga ut lämpligt tjocka ämnen ur den ena krumma
stocken.
Jag visste att jag kunde få ut förstäven ur den men jag hoppades att även kunna få fram akterstäven ur samma
ämne även om akterstävens nedre del är mindre krum än förstäven. Först sågade jag det tidigare snittet rakt varefter jag monterade Lsg anordningen som Logosol har sponsrat oss med. Med den gick det att såga ut en ca 15 cm tjock bit ur stocken som får bli förstäv. Jag synade noggrant den kvarvarande biten och det verkar, till min oförställda glädje, att vi faktiskt kan få ut akterstävens nedre del ur samma stock. Alltsammans täcks återigen över och jag far tillbaka hem.

Image

Byggdag 53

Återigen är jag uppe i Rimbo. När jag närmar mig tjurhagen hör jag en motorsåg.
Lätt orolig ökar jag takten.
Tänk om det är någon som sågar på ämnena!
Väl framme vid trädet ser jag att det bara är Staffan, bonden som
så vänligt har skänkt oss dessa två träd. Han röjer ungträd i hagen och efter en kort pratstund sätter jag igång. Dagens uppgift är att såga upp den ihåliga stocken för att få ut intimmersbitar runt om det ihåliga. Jag testar en ny mindre och lättare motorsåg som jag nyss har köpt. Med tanke på det myckna motorsågandet som kommer att ske i detta projekt är det dumt att bara förlita sig på föreningens motorsåg (som Logosol har hjälpt oss med).
Det hela går bra och nu återstår att transportera ned samlingen till byggplatsen i Vagnhärad.Håkan Altrock

 
< Föregående   Nästa >