Hem arrow Bygglogg Knarren arrow Bygglogg Knarr Dag 55-56
Oct 21 2010
Bygglogg Knarr Dag 55-56 Utskrift E-post
2010-10-21
Image
Byggdag 55
De sista intimmersämnena hämtades uppe i Rimbo. Tomas N, undertecknad och Hasse T var med. Inte mycket är att säga om denna transport, allt gick som smort. Liksom de övriga ämnena släpades de ned till vattnet vid byggplatsen där de ska ligga så länge som möjligt innan isen kommer.
Image

Byggdag 56
Två av ämnena från Rimbo utgör som sagt ämnen till stävarnas nedre del. Dessa dyrbara skatter ska få ligga och lakas ut ordentligt under vattnet.
Men för att de inte ska ligga i isen så bestämde jag mig för att sänka dem på lite djupare vatten och surra fast dem vid en bojsten som finns en bit ut från stranden vid byggplatsen. Det var en bländande fin höstdag men endast åtta grader i vattnet så det fick bli torrdräkt och tuber. De två utvalda bitarna bogserades ut till bojen med roddbåten. Ragnar A skötte årorna medan jag låg i vattnet.
Eftersom ämnena var genomblöta sen tidigare så låg de nästan och släpade på bottnen. Jag dök ned med ett rep och surrade fast dem vid bojstenen på ca 2,5 m djup. Eftersom jag hade glömt viktbältet hemma hade jag istället fyllt dykvästens fickor med yx- och slägghuvuden vilket var lite för lite för att räcka till. Jag blev tvungen att dra mig ned längs bojkättingen och hålla mig kvar med en hand medan jag slog knoparna. Men nu ligger de där i alla fall, tryggt förankrade utom räckhåll för isen.

Image


Håkan Altrock

 
< Föregående   Nästa >