Hem arrow Bygglogg Knarren arrow Bygglogg Knarr Dag 68-69
May 30 2011
Bygglogg Knarr Dag 68-69 Utskrift E-post
2011-05-30
Image

Byggdag 68
Yrsa, Eva H och jag anlände till byggplatsen under förmiddagen. Karin, Hasse och Kerstin var redan där. Eva H och jag satte genast igång med att ta masonitplattan som utslaget var ritat på och styva upp den med ett ramverk på baksidan. Den kunde sedan ställas upp för grovjustering med overhead.

Image
Alex och Eva funderar

Efter ett tags arbete ansåg vi att linjerna turade fint och utslaget var därmed färdigt. Alex N anlände framåt eftermiddagen. Han och Eva jobbade ett tag med att markera upp mittlinjen på kölens översida och därefter räta upp kölen så att den ligger rakt på pallningen. Därefter spikade vi fast klossar i kölpallningen mot vilka kilar fixerade kölen. Eva H var tyvärr tvungen att åka tillbaks till Stockholm på kvällen.


Byggdag 69                         
På söndagen bantade Alex ned stävämnena med motorsåg varefter de togs in i byggtältets svalka för en skonsammare förvaring än ute i solskenet . Vi hann också med att göra en av mallarna som sedan ska sättas på kölen till hjälp vid uthuggningen av spunningen och bordläggningens landningsvinklar.

Image
Vanligtvis ser man Alex med bilyxa i hand, men här är det den gamla hederliga elhyveln som kommer till användning.Håkan Altrock

 
< Föregående   Nästa >