Hem arrow Föreningen arrow Styrelsen
Jun 15 2007
Styrelsen Utskrift E-post
2007-06-15

Föreningen Vittfarnes Styrelse

                                                                                                                                  Konstituerad 2010-05-11

ImageHåkan Altrock – Ordförande 

Arkeolog från Stockholm.

Har arbetat på såväl Sjöhistoriska museet som Historiska museet samt på
flera företag med vikingaevenemang ("event") i konceptet.

Byggde båten Himingläva och var expeditionsledare och skeppare på Vittfarne expeditionen, innan dess besättningsman på Havörnexpeditionen och skeppare på de båda Aifurexpeditionerna. Har seglat råsegelriggade skepps och båtrepliker sedan 1988.


Image Dan Thorell - Ledamot & Sekreterare

Dan har bl.a. arbetat som försäljningsdirektör för ett internationellt företag, samt inom resebranchen. Han har också ett genuint intresse för segling och har bl.a. varit lärare i navigationsutbildning.

Deltog i Expedition Vittfarnes planeringsgrupp 2003-2004.


ImageKarin Altrock - Kassör

Jobbar som butikschef på Guldfynd. Har suttit i flera arbetsgrupper och föreningsstyrelser bl.a. i Nacka Företagarförening.

Deltog i Expedition Vittfarnes planeringsgrupp 2003-2004, och skötte under expeditionen dess administration på hemmaplan.


ImageMats G Larsson – Ledamot & Vetenskapligt ansvarig

Docent i arkeologi, känd populärvetenskaplig författare bl.a till Böckerna Ett ödesdigert vikingatåg, Väringar, Rusernas Rike, Svitjod, Göternas rike, Vinland det goda samt Minnet av vikingatiden. Mats har bedrivit en omfattande forskning bl.a. om Vinland.

Var vetenskapligt ansvarig för Expedition Vittfarne 2003-2004.


ImageAnn Bergerlind - Ledamot

Arbetar som lärare på Kulturama i Stockholm.
Har tidigare arbetat i Bangladesh för biståndsorganisationen Svalorna Indien Volontär.
Dessförinnan har hon arbetat som volontär bl.a. med Moder Teresa i Indien, för PACS i Pakistan och för Globe Tree i Kenya. Deltog i Expedition Vittfarne under etapp 4 och 5.

 


ImageGöran Dalin - Ledamot

Göran har tidigare arbetat som yrkesofficer i flottan men är numera anställd vid Länsstyrelsen i Stockholms län, där han bland annat arbetar med krisledning. Han har tidigare bland annat tjänstgjort som chef för fasta radion i UNIFIL (Libanon) under Gulfkriget, som flygkoordinator för UNHCR (D R Kongo) under flyktingkatastrofen i Stora sjöområdet och som militär FN-observatör i MINUGUA (Guatemala) under skogsbränderna vid El Niño och under orkanen Mitch. Han har också arbetat inom OSSE som gränsövervakare i Georgien. Satt med i Vittfarnes planeringsgrupp 2003-2004,
och deltog i Expeditionen under etapperna 4 och 5.

 

ImageRolf Häsänen - Ledamot & Kommunikationsansvarig

Driver företaget EPL-Institute, arbetar med krishantering, organisationsutveckling & beslutsfattande.
Deltog i Expedition Vittfarne under etapp 5

ImageGunilla Larsson - Suppleant

Marinarkeolog och fil.dr. i Uppsala. Har lett utgrävningar bl.a. i Georgien. Initiativtagare till att en av Sveriges bäst bevarade vikingabåtar, Viksbåten, blev tillvaratagen och rekonstruerad. Författare till doktorsavhandlingen Ship and society – Maritime Ideology in Late Iron Age Sweden. Deltog i Expedition Vittfarnes planeringsgrupp 2004.